2023.12.01. - Elza

Tudománnyal a Gyermekek Egészségéért

A Tudománnyal a Gyermekek Egészségéért bemutatkozása: 33 év alatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekegészségügyi Közpotjának – Magyarország első, Miskolcon épült 400 ágyas megyei regionális gyermekkórházának – a „szépsége” megkopott.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ami változatlan az a szakma- és gyermekszeretet, a hívatás tudat, a naprakész ismeretek birtokában a korszerű diagnózisra, terápiára és megelőzésre törekvés.

Az elmúlt évtizedek nem kedveztek a gyermekegészségügy szárnyalásának, legfeljebb időnként meghirdetett programokban. Másként úgy is fogalmazhatunk, hogy tág teret adtak az öntevékenységnek. Pályázatok, adományok, és elsősorban a „Tudománnyal a Gyermekek Egészségéért” alapítvány segítségével az eszköz-, műszerbeszerzés, a tudományos élet/munka támogatása nem maradt el. Ennek jeleként a „ház” a gyermek-egészségügyi ellátás javára gyarapodott. Példaként említhetjük: a csontvelőtranszplantációs osztály létrejöttét, az onkohaematológiai osztály korszerűsítését, endoszkópos- és alváslaboratórium létesítését, sürgősségi betegellátó osztály szervezését, a koraszülött- és gyermekmentés működtetését a képalkotó diagnosztika digitalizálását, könyvtár, játszóház és ökumenikus kápolna létesítését .

A 400 ágyas épület azonban teljes rekonstrukcióra érett. Jelenleg leginkább ennek a megvalósítására, valamint a szülői jelenlét korszerűsítésére, és súlyos, elsősorban égett betegek otthoni terápiájának, rehabilitációjának elősegítését célzó támogatói hálózat kiépítésére gyűjtünk anyagi forrásokat. Ezen célokra kérjük a lakosság támogatását, hogy a jövőt megalapozhassuk. A „gyermekegészségügy megszépülő palotája” segítse a jövő nemzedék egészségét, nemesedését testben és lélekben.

A Tudománnyal a Gyermekek Egészségéért részére az adó 1%-os felajánláshoz az adószám: 18415234-1-05

Adó 1 százalék kapcsán további információ: Tudománnyal a Gyermekek Egészségéért

Ne hagyja elveszni az "adóegyszázalék" forintokat, támogatása életeket menthet!
bohócdoktor vizit szja 1%