2021.05.17. - Paszkál

Magyar Környezeti Nevelési Egyesület

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület bemutatkozása: Az Egyesület célja, küldetése: a környezeti nevelést feladatuknak vallók - s rajtuk keresztül a magyar társadalom - ismereteinek, környezeti tudatosságának és felelősségének fejlesztése, gondolkodás- és életmódjának környezetbaráttá alakítása.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Továbbá:

- A környezeti neveléshez szükséges ismeretek és módszerek gyűjtése és terjesztése, a környezeti nevelők munkájának segítése, a közöttük lévő együttműködés bátorítása és szervezése.

- A környezeti nevelők személyes hatékonyságának növelése, kapcsolat-teremtő képességük fejlesztése.

- Az emberi kapcsolatok vizsgálata, megértése és javítása, az emberek egymás közti és a környezettel elérhető harmóniája érdekében.

- A természet és az ember tiszteletén alapuló etika formálása, a bolygóméretben és évszázadokban való gondolkodás felelősségének szorgalmazása, az együttműködés és a türelem gyarapítása. Az ökológiai fenntarthatósághoz szükséges készségek felismerése és gyakoroltatása.

Az Egyesület rendszeres programjai:

- Évente szervezünk Országos Találkozót. Barátkozunk, előadásokat hallgatunk, műhely-foglalkozásokat, terepgyakorlatokat tartunk szép természeti környezetben. Ismerkedünk a hely szellemével.

- Hagyományos programunk az Emberi kapcsolatok a környezeti nevelésben c. továbbképzés.

- Minden évben rendezünk "Ökokarácsonyt" a gyerekeknek, melynek lényege a sajátkezű ajándékkészítés természetes anyagokból.

- Évente kenu-túrákat rendezünk a Soroksári-Dunaágban.

- Szakmai és módszertani anyagok össze-állítását segítjük, környezeti nevelési kiadványokat jelentetünk meg.

- Tucatnyi környezeti neveléssel (is) foglalkozó független szervezettel működünk együtt.

- Konferenciákat, tanártovábbképzéseket, előadóüléseket, kirándulásokat, múzeum-látogatásokat, klubszerű összejöveteleket és egyéb rendezvényeket szervezünk.

- Egyre többet foglalkozunk a fenntarthatóságra képesítés módszereivel, a környezet megóvásához szükséges készségek és etika fejlesztésével.

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület részére az adó 1% felajánláshoz az adószám: 18043554-1-43

Adó 1 százalék kapcsán további információ: Magyar Környezeti Nevelési Egyesület


Ne hagyja elveszni az "adóegyszázalék" forintokat, támogatása életeket menthet!
bohócdoktor vizit szja 1%