Szja 1% felajánlásával ÉLETET menthet!
Adó
1%

Együtt CSODÁKRA vagyunk képesek! Adó1% felajánlása életet ment!

adóbevallás adó1százalék támogatás

Adó 1% felajánláskor Válassza ki az Önnek fontos tevékenységgel működő nonprofit szervezetet!

Adóbevalláskor vagy utána május 20-ig adhatjuk oda a fontos munkát végző egyesületnek vagy alapítványnak a befizetett adónk 1%-át. Az adóegyszázalék felajánlással így segíthetjük a szervezetek fontos (sokszor életmentő) munkáját - az adó1százalék forintokból közhasznú érték képződik, jobb lesz általa a világ, ÉLETEK kerülnek megmentésre.

Az adó 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de óriási segítség!

Három mód van, hogy rendelkezzen az ÉLETMENTŐ adó 1% ról (kérdés esetén kérje ki könyvelője vagy bérszámfejtője segítségét is)

1+1% Szja1. Ha Ön számítógépes programmal vagy kézzel tölti ki az adónyilatkozatát: adóbevallását (önadózó) vagy ha az egyszerűsített (adóhatósági) adóbevallást választotta: töltse ki az EGYSZA vagy 13EGYSZA jelű lapot és csatolja a bevallásához vagy nyilatkozatához. Kitöltéskor az adószám pontos megadására ügyeljen, hiszen csak így lesz érvényes a felajánlása.

1+1% Szja2. Ha munkáltatói adómegállapítást kért: tegye borítékba az adószámot pontosan tartalmazó lapot vagy a kitöltött 13EGYSZA jelű nyomtatványt. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le és írja alá a ragasztáson átnyúlóan a borítékot. Adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb május 10-ig.

1+1% Szja3. Ha ön már beküldte az adóbevallását, de nem rendelkezett az adó 1% -ról: tegye borítékba a kedvezményezett adószámot tartalmazó lapot, vagy a kitöltött 13EGYSZA jelű nyomtatványt. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le és írja alá a ragasztáson átnyúlóan a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 21-ig. Rendelkezése így az adóbevallásától, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.


Mi történik ha nem ajánlom fel az 1%-ot?
Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó.

Mi történik ha rendelkezem az adóm 1%-ával?
Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott rendelkező nyilatkozatokat az APEH összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja felajánlott pénzt.

Minden adófizető felajánlása duplán számít!

Mit adok és mit kapnak a szervezetek?
A felajánlás Önnek semmibe sem kerül, csupán két percet kérünk, amíg kitölti a rendelkező nyilatkozatot. Viszont ez a két perc sokkal többet jelent a civil szervezetek számára. Életet, egészséget, örömet...

Ami biztos: Támogatása ÉLETET ment!

Adó
1%

De mégis kinek érdemes az adó 1%-ot adni?! Adó1% felajánlása életet ment!

Gyermekmentés, szociális programok:
MÁTRIX Közhasznú Alapítvány (Web: www.mátrix.hu www.sterilszoba.hu)
Adó 1%: 18472273-1-06

Állatmentés, állatmenhely, gazdikereső:
Orpheus Állatvédő Egyesület (Web: www.zug.hu www.ebangyal.hu)
Adó 1%: 18464654-1-06

Bohócdoktorok, nevetéssel gyógyítás:
KARITÁCIÓ Alapítvány (Web: www.karitacio.hu)
Adó 1%: 19560540-1-06

Természet és környezetvédelem:
Csermely Környezetvédelmi Egyesület (Web: www.csermely.com)
Adó1%: 18470714-1-06

Segítsége, szja 1% felajánlása sok-sok további apró segítséggel együtt az ÉLETMENTŐ munkákhoz nélkülözhetetlen! Köszönjük!