2020.11.27. - Virgil

Ne hagyja kárba veszni adója 1%-át!

Ne hagyja kárba veszni adója 1%-át!
Ne hagyja kárba veszni adója 1%-át!Személyi jövedelemadója 1+1%-áról minden olyan magánszemély rendelkezhet, aki adófizetésre kötelezett, valamint adóját határidőre befizette az adóhatóság részére, vagy engedélyt kapott a NAV-tól részletfizetésre vagy halasztásra. Az 1 százalékosos felajánlásról szóló nyilatkozat az adóbevallásával együtt is kitölthető és leadható, de külön is, ami fontos, az a rendelkezés legutolsó határideje 2015. május 20. Adója egy százalékát felajánlhatja egy regisztrált civil szervezet részére, +1%-ot pedig egy elismert egyháznak vagy kiemelt költségvetési előirányzatnak adhatja.
Adó 1 százalék, adóbevalláskor, adószám megadásával
Minden információt megtalál oldalunkon, hogy adóbevalláskor az adó 1% felajánlása a lehető legjobb helyre kerülhessen! Adó 1% felajánlásakor ne feledje, hogy a kiválasztott szervezet adószámának pontos megadásával jut célba az 1%-os támogatás! Ha elakadna, adó 1 százalék felajánlás kapcsán kérjen könyvelőjétől, bérszámfejtőjétől segítséget! Nagyon szépen köszönjük adó 1 % felajánlását, nagy segítség az egyesületek / alapítványok jotékony programjainak sikerességéhez.
Az adó 1% felajánlása nem kötelező, de mindenképp érdemes, ugyanis rendelkezésével egy közhasznú feladatot végző szervezetet és egyházat támogathat, akik a felajánlásokat a legtöbb esetben fejlesztésre, működésre és a rászorulókon való segítségnyújtásra használják fel. A civileknek hatalmas segítséget jelentenek a felajánlások, sőt bizonyos egyesületek kizárólag az 1%-ra támaszkodhatnak.

Az 1% felhasználása eltérő lehet szervezetenként. Az alapítványok célkitűzésüket és tevékenységüket alapító okiratukban fektetik le, amely általában honlapjukon található meg. Minden adó egy százalékot fogadó civil szervezet köteles weboldalán az előző évek közhasznúsági jelentéseit feltüntetni, ebben lehet tájékozódni arról, hogy mire fordították a kapott támogatásokat.

Amennyiben nem tett 1%-os felajánlást, vagy elmulasztotta a határidőt, vagy nem megfelelően töltötte ki az 1%-os nyilatkozatot, és nem javította azt, akkor az 1+1% az államhoz kerül vissza. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan működik az szja felajánlás, jár-e ez bármiféle költséggel, és miért jelent segítséget a civil szervezetek életében.

Újdonság, hogy 2015-től az adófizető feltüntetheti az 1%-os nyilatkozaton nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét. Adatait nem kötelező megadni, de ha megteszi, akkor a NAV eljuttatja azokat a kiválasztott szervezetnek, amely tájékoztatás céljából felveheti Önnel a kapcsolatot. Így megtudhatja, hogy a szervezet hogyan használta fel a felajánlását. A szervezet pedig pontosabb képet kaphat célcsoportjáról, ezáltal a jövőben sokkal célzottabb, a támogatói körének szóló kampányokat építhet fel.

Évente több mint 10.000.000.000 forintnyi adóegyszázalék veszik kárba, ahelyett, hogy jótékonyságra fordítanák azt. Sokan nem rendelkeznek adójuk 1%-ával, aggasztó, hogy a tavalyi évben már nemcsak a felajánlások összege, de a felajánlók száma is csökkent.

Jó lenne, ha ez folyamat megfordulna, és idén sokkal többen ajánlanák fel az 1%-ukat. 2015-ben több mint 25 ezer civil szervezet közül választhatunk, ezek között vannak gyermekvédő, állatmentő alapítványok, hajléktalanmentő szervezetek és oktatási intézmények is. A civil szervezetek általában fontos közhasznú tevékenységet látnak el, egyesek életeket mentenek.
Adó 1 százalék, adóbevalláskor, adószám megadásával
Minden, amit az adó egy százalék kapcsán tudni kell ADÓ 1% linkek, ajánlók, leírások – friss infók civil szervezetek, nonprofit szervezetek és társadalmi szervezetek ismertetői. Az szja 1+1% felajánlással segítsen Ön is a lapon megjelentetett szervezeteknek az 1% gyűjtésében! Köszönjük! Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1%-ról rendelkezni fontos és hasznos is. Szja 1% felajánlással, adó egy százalék célbajuttatással is sokat segíthetsz! Adóbevalláskor az szja 1+1 felajánlása fontos. Adó 1 százalék felajánlás révén segítsen Ön is!