2020.11.27. - Virgil

Az adóbevallástól függetlenül is leadható az 1%-os rendelkező nyilatkozat

Az adóbevallástól függetlenül is leadható az 1%-os rendelkező nyilatkozat
Az adóbevallástól függetlenül is leadható az 1%-os rendelkező nyilatkozatAz adóbevallás része az egyszázalékos nyilatkozat, de az EGYSZA lap külön is elküldhető az adóhatósághoz. Az eddigi évekhez hasonlóan, idén is minden személyi jövedelemadót időben fizető magánszemély felajánlhatja adója 1%-át egy civil szervezet, valamint +1% egy elismert egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat részére. Az személyi jövedelemadó bevallás nyomtatványnak része az ún. EGYSZA lap is, amelyen adója 1%-áról rendelkezhet, a legegyszerűbb tehát, ha adóbevallásával együtt küldi el az 1 százalékos nyilatkozatot.
Adó 1 százalék, adóbevalláskor, adószám megadásával
Minden információt megtalál oldalunkon, hogy adóbevalláskor az adó 1% felajánlása a lehető legjobb helyre kerülhessen! Adó 1% felajánlásakor ne feledje, hogy a kiválasztott szervezet adószámának pontos megadásával jut célba az 1%-os támogatás! Ha elakadna, adó 1 százalék felajánlás kapcsán kérjen könyvelőjétől, bérszámfejtőjétől segítséget! Nagyon szépen köszönjük adó 1 % felajánlását, nagy segítség az egyesületek / alapítványok jotékony programjainak sikerességéhez.
Ám előfordulhat, hogy a papír kavalkádban figyelmen kívül hagyjuk az 1%-os nyomtatványt, vagy csak az adóbevallás után jut eszünkbe az 1%-os rendelkezés. Nem érdemes azonban ilyenkor pánikba esni, ugyanis az 1%-os nyilatkozatot határidőn belül, külön is leadhatja az adóhatósághoz.

Amennyiben adóbevallásától függetlenül adja le 1%-os nyilatkozatát, akkor a NAV oldalán található 14EGYSZA jelű formanyomtatványt töltse ki. A nyilatkozaton fel kell tüntetni adóazonosító jelét, a választott civil szervezet nevét és adószámát, valamint a kedvezményezett egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat nevét és technikai számát.

Fontos, hogy egy kedvezményezetti körbe tartozó szervezet közül csak egyet lehet választani, tehát csak egy civil szervezetet és csak egy egyházat jelölhet meg. Ha mindkét kedvezményezetti körbe tartozó szervezet részére kíván felajánlást tenni, akkor az EGYSZA lap mindkét részét töltse ki. Amennyiben viszont csak egy szervezetet szeretne támogatni, akkor az 1%-os nyomtatványon található másik részt ne töltse ki, vagy húzza át.

A kitöltött EGYSZA lapot többféleképpen is eljuttathatjuk az adóhatósághoz. A rendelkezés határideje május 20. – eddig adhatja postára vagy küldheti el elektronikus úton felajánló nyilatkozatát.

Amennyiben rendelkezik a központi elektronikus szolgáltató rendszer használatához szükséges „Ügyfélkapu”-val, akkor 14EGYSZA formanyomtatványt elektronikus úton is elküldheti.

Ha azonban papíralapon kívánja leadni, akkor a 14EGYSZA formanyomtatvány EGYSZA lapját tegye egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékba, és személyesen juttassa el, vagy adja fel azt postán az adóhatóság részére.
Adó 1 százalék, adóbevalláskor, adószám megadásával
Minden, amit az adó egy százalék kapcsán tudni kell ADÓ 1% linkek, ajánlók, leírások – friss infók civil szervezetek, nonprofit szervezetek és társadalmi szervezetek ismertetői. Az szja 1+1% felajánlással segítsen Ön is a lapon megjelentetett szervezeteknek az 1% gyűjtésében! Köszönjük! Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1%-ról rendelkezni fontos és hasznos is. Szja 1% felajánlással, adó egy százalék célbajuttatással is sokat segíthetsz! Adóbevalláskor az szja 1+1 felajánlása fontos. Adó 1 százalék felajánlás révén segítsen Ön is!