2024.04.27. - Zita

Adóbevallási határidők

Adóbevallási határidők
Adóbevallási határidőkAdóbevallási időszak - az adó 1% felajánlására lehetőség van az adóbevallás kezdeti napjától egészen az utolsó napig. Fontos az adóbevallás határidőket pontosan napirenden tartani, nem érdemes késni vagy pontatlanul adózni. Kérjük, hogy adóbevalláskor az adó 1 százalék felajánlásról sem feledkezzen meg, mert aprónak tűnik, de óriási segítség az alapítványok, egyesületek, egyházak vagy a kiemelt költségvetési irányzat működéséhez.

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06


A legapróbb felajánlás is óriási segítség! A befizetett adó 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, hiszen azt adóként így is, úgy is be kell fizetnie. Adóbevalláskor vagy május 20-ig felajánlása életmentő segítség!

Adóbevalláskor az adó 1% nyomtatványt a www.bevallom.hu oldalról vagy a nav adócsomagból is letöltheti.

Ha bármi kérdése van az adó 1% felajánlásokkal, érdemes az adó 1% információs oldalt is felkeresni.

Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06

gyermekmentő, jótékonysági, adó egy százalék, adóbevallás, alapítvány adószám megadásAz alapítvány 2003-óta évente tízezernél több rászoruló családon, idős - egyedülállón, közösségen segít. A Centerke Közösségi Térben (www.centerke.hu) ruha – cipő, élelmiszer adományozás van. Az alapítvány Gyógyító Mesedoktor Csapata (www.mesedoktor.hu) kórházban fekvő gyerekek-és felnőttek gyógyulását segíti, a Sterilházuk (www.sterilszoba.hu) gyógyulást támogató céllal jött létre. Adó 1% felajánlása így az egészségvédelmi és szociális segítő programokat támogatja. Weboldalunk a www.matrixalapitvany.hu címen érhető el.

Orpheus Állatvédő Egyesület
Adószám: 18464654-1-06

állatmenhely, állatvédő, adó egy százalék, adóbevalláskor, egyesület adószámAz állatmentő egyesület 1999-óta működik. Évente 800 kutya és cica megmentésében segít minden adó 1% felajánló. A www.ebangyal.hu oldalon sok hasznos dolog mellett az örökbe fogadható állatok fényképes adatlapjai elérhetőek. Az állatvédelmi gazdikereső mellett az egyesület oktatási és szemléletformáló programja a felelős állattartást segíti, így az egyesület támogatása még inkább érdemes.
Internetes oldalunk a www.orpheus.hu címen érhető el.

Állatvédelem, kutya - cica mentés támogatása adó 1 százalék felajánlással

Bohócdoktor Csapat
Adószám: 18472273-1-06

adó 1 % bohócdoktorok, gyermekkórház, gyermekmentés, adóbevallás, alapítványi adószámA gyermekmentő, szociális, egészségvédelmi alapítvány fő tevékenysége 2008 óta a Gyógyító Bohócdoktorok Program, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek minél hamarabb a gyógyulás útjára léphessenek. A bohócdoktorok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára teljesen INGYENESEK. A bohócdoktorok a gyerekek mellett az egészségügyi szakdolgozókkal is foglalkoznak. Az alapítványnak felajánlott adó 1% az egész éves kórházi segítést és gyógyítást támogatja. Weboldalunk a Bohócdoktorok címen érhetők el.

Adó 1% felajánlásával a beteg gyermekek helyzetének javítását is segítheti!

Az adó 1% felajánlása nagy segítség, támogatását a jótékonysági programokat megvalósító egyesületek / alapítványok nevében is hálásan köszönjük!

Adó 1 százalék | SZJA 1 százalék felajánlás | Adó 1% | SZJA 1% felajánlás | bohócdoktorok | alapítvány | állatmenhely | állatvédő | egyesület | gyermekmentés | jótékonykodás |

=========================

Na nézzük az adóbevallási határidőket:

Nem volt figyelmeztetés, ejnye-bejnye, hanem büntettek, ha kellett, ha nem. Ezt azok a politikusok is elismerték, akik 2015-ben úgy döntöttek, hogy átformálják az akkor már NAV-nak nevezett intézmény – mondjuk azt, hogy – imidzsét. Az állam vaskezéből segítő kezet formáltak. A NAV nem büntet, hanem először figyelmeztet, és később büntet, ha a figyelmeztetés hatástalan. A politikusok elképzelése szerint az új NAV inkább jóságos tanárra hasonlít, mint poroszos oktatóra. Hogy ebből ki, mit érez a bőrén, azt döntse el ki-ki maga.

A következő listával abban segítünk, hogy ha valaki nem érzi a NAV óvó tekintetét és féltő gondoskodását, akkor se kelljen horrorisztikus bírságokkal szembenéznie. Íme, az adónaptár.

Február 25.
Minden évben február 25-e az első adóbevallási nap. Egyéni vállalkozók és áfás értékesítést végző magánszemélyek figyeljenek nagyon a tél végén, mert nekik február 25-ig kell beadniuk az adóbevallásukat. Az 1+1%-ról intézkedhetnek már ekkor is, de nyitva áll a lehetőség, hogy május 20-ig tanakodjanak: kinek is adják az adót.

Február 25. a KATA-s adózók számára is határnap. Nekik csupán öt-tíz percig tart elkészíteni az adóbevallást, ezért még akkor is kényelmesen ráérnek kitölteni, ha az utolsó nap este 11-kor jut eszükbe, hogy lejár a határidő. Az egyéni vállalkozók sorsa ennél jóval sanyarúbb: nem véletlen, hogy sokan még egyszerű egyéni vállalkozóként is könyvelő segítségét kérik az adóbevalláshoz.

Az adóbevallás talán legegyszerűbb része az 1+1%. A rendelkező nyilatkozaton csupán ki kell tölteni a személyes adatokat, majd a támogatni kívánt civil szervezet és/vagy egyház adatait. Elektronikus formában semmi másra nincs szükség, papíron kitöltve viszont borítékba kell tenni, leragasztani és aláírni a ragasztáson átmenően. Ez a biztosan NAV-álló megoldás.

Március 20.
Nagyjából egy hónappal több idejük van azoknak a magánszemélyeknek, akik a munkaadójukkal töltették ki az adóbevallásukat. A munkáltatónak ehhez igazolásokra van szüksége, ezek leadási határideje március 20. Ha március 20. szabadnap, akkor a legközelebbi munkanapra esik a határidő – érdemes figyelni a naptárt, és nem pánikolni, ha valakinek március 20., szombat este jut eszébe, hogy nem adta le a papírokat. Nyugalom: március 22., hétfőig még van idő!

Annyit jegyezzünk meg gyorsan, hogy csak az kérheti a munkaadói adómegállapítást, aki kizárólag ettől az egyetlen munkáltatótól kapott fizetést az adóévben. Hogy miféle igazolásokra van szükség mégis? Felsorolunk néhány egyéb bevételt, amely mellett kérhető a munkaadói adómegállapítás, de igazolás kell róla: táppénz, munkanélküli segély, álláskeresési járadék, katonai szolgálat után járó illeték. Emellett be kell nyújtani az adókedvezményről szóló igazolást és szintén bekavar a képbe a nyugdíjbiztosítás is. A kizáró elemekre nem térünk ki, a munkaadó remélhetőleg tudja, hogy mely esetekben nem töltheti ki az adóbevallást az alkalmazottja helyett, így ebből nem lesz probléma.

Április 30.
Ez valójában nem adózási határnap, mégis fontos dátum: a NAV eddig küldi ki azoknak az adóbevallásukat, akik egyszerűsített adóbevallást kértek. Ez magyarul azt jelenti, hogy a NAV-ra bízták az adóbevallásuk elkészítését. A NAV április 30-ig küldi el ellenőrzésre az általuk készített adóbevallást. Ha nem értünk egyet az adóbevallásban foglaltakkal, kérhetjük a felülvizsgálatát.

Ugyanez igaz a munkáltatói adómegállapításra is. A munkáltató a neki beadott dokumentumok alapján megállapítja az adóalapot, és ezt május 2-ig közli a munkavállalóval. Ha valami hiba van a kréta körül, lehet kérni az adóbevallás javítását.

Ha hibát találtunk a bevallásban és javítani szeretnénk, azt május 20-ig tehetjük meg.

Május 20.
Május 20. azonban más szempontból is fontos határidő. Eddig a napig lehet nyilatkozni az 1+1% felajánlásáról, akár február 25-ig, akár május 20-ig kell beadni az adóbevallást. Van kivétel, a fentebb említett eset: ha valaki másra bízza az adóbevallása elkészítését, és hibát talál benne, június 20-ig kell adóznia.

Június 20.
Az utolsó utáni határidő. Ha az adózó javítani szeretné a NAV vagy a munkáltató által elkészített adóbevallást, május 20-ig teheti meg. Mivel május 20 az adóbevallás és -befizetés határideje, ezért a javítást kérő adózók kapnak még egy hónapot, hogy befizessék az adójukat (ha ez szükséges), vagy esetleg visszaigényeljenek belőle.
bohócdoktor vizit szja 1%