2024.07.19. - Emília

Sokan nem rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról

Sokan nem rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról
Sokan nem rendelkeznek adójuk 1+1 százalékárólAdóbevalláskor az adó 1 százalék felajánlásával segíthetjük a gyermek alapítványokat, az állatvédőket, a bohócdoktorokat. Sokan nem ajánlják fel az adó 1%-át, így az a rész is az államkasszába kerül. Az adó 1% felajánlás semmibe sem kerül, de nagy segítség. Kutatást végeztek az 1 százalékos felajánlásokról, íme az eredmény.

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06


A legapróbb felajánlás is óriási segítség! A befizetett adó 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, hiszen azt adóként így is, úgy is be kell fizetnie. Adóbevalláskor vagy május 20-ig felajánlása életmentő segítség!

Adóbevalláskor az adó 1% nyomtatványt a www.bevallom.hu oldalról vagy a nav adócsomagból is letöltheti.

Ha bármi kérdése van az adó 1% felajánlásokkal, érdemes az adó 1% információs oldalt is felkeresni.

Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06

gyermekmentő, jótékonysági, adó egy százalék, adóbevallás, alapítvány adószám megadásAz alapítvány 2003-óta évente tízezernél több rászoruló családon, idős - egyedülállón, közösségen segít. A Centerke Közösségi Térben (www.centerke.hu) ruha – cipő, élelmiszer adományozás van. Az alapítvány Gyógyító Mesedoktor Csapata (www.mesedoktor.hu) kórházban fekvő gyerekek-és felnőttek gyógyulását segíti, a Sterilházuk (www.sterilszoba.hu) gyógyulást támogató céllal jött létre. Adó 1% felajánlása így az egészségvédelmi és szociális segítő programokat támogatja. Weboldalunk a www.matrixalapitvany.hu címen érhető el.

Orpheus Állatvédő Egyesület
Adószám: 18464654-1-06

állatmenhely, állatvédő, adó egy százalék, adóbevalláskor, egyesület adószámAz állatmentő egyesület 1999-óta működik. Évente 800 kutya és cica megmentésében segít minden adó 1% felajánló. A www.ebangyal.hu oldalon sok hasznos dolog mellett az örökbe fogadható állatok fényképes adatlapjai elérhetőek. Az állatvédelmi gazdikereső mellett az egyesület oktatási és szemléletformáló programja a felelős állattartást segíti, így az egyesület támogatása még inkább érdemes.
Internetes oldalunk a www.orpheus.hu címen érhető el.

Állatvédelem, kutya - cica mentés támogatása adó 1 százalék felajánlással

Bohócdoktor Csapat
Adószám: 18472273-1-06

adó 1 % bohócdoktorok, gyermekkórház, gyermekmentés, adóbevallás, alapítványi adószámA gyermekmentő, szociális, egészségvédelmi alapítvány fő tevékenysége 2008 óta a Gyógyító Bohócdoktorok Program, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek minél hamarabb a gyógyulás útjára léphessenek. A bohócdoktorok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára teljesen INGYENESEK. A bohócdoktorok a gyerekek mellett az egészségügyi szakdolgozókkal is foglalkoznak. Az alapítványnak felajánlott adó 1% az egész éves kórházi segítést és gyógyítást támogatja. Weboldalunk a Bohócdoktorok címen érhetők el.

Adó 1% felajánlásával a beteg gyermekek helyzetének javítását is segítheti!

Az adó 1% felajánlása nagy segítség, támogatását a jótékonysági programokat megvalósító egyesületek / alapítványok nevében is hálásan köszönjük!

Adó 1 százalék | SZJA 1 százalék felajánlás | Adó 1% | SZJA 1% felajánlás | bohócdoktorok | alapítvány | állatmenhely | állatvédő | egyesület | gyermekmentés | jótékonykodás |

==================

Sokan nem rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról

A megkérdezettek több mint ötöde (23%) soha nem rendelkezett még az adóbevallásában arról, hogy melyik civil szervezetnek ajánlja fel az adója 1%-át. Nehéz az okokat meghatározni, mindenesetre azonos számban (12-12%) nyilatkoztak arról, hogy nem gondolják, hogy ez a kis összeg bárkinek segítség lehet, illetve, hogy nem érnek rá ezzel foglalkozni. Valószínűleg az idő tényleg fontos tényező, annál is inkább, mert az adófizetők jelentős hányada az utolsó napokban készíti el az adóbevallását.

Az 1+1% felajánlók 40%-a mindig ugyanannak a szervezetnek juttat az adóforintjaiból, 43%-uk pedig, ha nem is ugyanazon szervezetnek, de ugyanazon tevékenységi körben rendelkezik évről évre. Tehát a rendszeresen felajánlók nagyon elkötelezettnek tűnnek egy-egy terület iránt. A nagy, közismert szervezeteken túl leginkább a gyermekek egészségével, az oktatással és az állatvédelemmel foglalkozó szervezetek számíthatnak sok felajánlásra.

Tavaly a NAV adatai szerint több mint 29 ezer civil szervezetnek több mint 15 milliárd forintot ajánlottak fel a Magyarországon adózók. A civil 1%-okról mintegy 1,8 millió adózó rendelkezett érvényes módon a tavalyi évben – ez jóval több, mint ahányan az azt megelőző évben tették.
A tavalyi eredményekről elemzésünket itt olvashatja.

A Pulzus a magánadományozási trendek megismerésére is tett fel kérdéseket. A megkérdezettek több mint fele (60%) adományozott az elmúlt évben. Legjellemzőbb a civil szervezetek számára (36%) és a közvetlenül a rászorulóknak (34%) juttatott segítség.

A lakosság kicsit több mint egyharmada egyáltalán nem adományozott az előző évben. Továbbra is több nő adományoz, mint férfi, és az életkorral egyre inkább nő az emberek adakozókedve.
A civil szervezetek leginkább a budapesti, 18-39 éves, felsőfokú végzettséggel rendelkező nők köréből számíthatnak adományokra. Feltételezhetjük, hogy inkább olyan emberek támogatnak civil szervezeteket, akiknek nagyobb rálátása van a társadalmi ügyekre és a civil szervezetek munkájára. A rászoruló emberek támogatásában (közterületen vagy szomszédságban) nincs ekkora különbség az iskolai végzettség tekintetében, bár itt is magasabb a felsőfokú végzettségűek aránya, dominanciájuk nem olyan kiugró.

Az emberek forintjaikkal elsősorban azokat a civil szervezeteket támogatják, amelyek az egészségüggyel, másodsorban az oktatással, harmadsorban az állatvédelemmel foglalkoznak, legkevésbé pedig a vallási vagy sporttevékenységet végző szervezetet tartják adományozásra érdemesnek.

A megkérdezettek 70%-a évente legalább egyszer adományoz, 29%-uk 2-3 alkalommal, 11%-uk pedig rendszeres adományozónak vallja magát. Az adományok nagyságrendjét tekintve a leggyakoribb az 1.000-3.000 Ft körüli összeg. A VISA Ipsos által végzett felméréséből tudjuk, hogy a rendszeres felajánlók több mint fele 5.000 Ft alatti összeget, közel egyharmaduk 5.000-10.000 Ft közötti összeget adományoz. A kutatás optimizmusra ad okot azzal kapcsolatban, hogy az emberekben van nyitottság a jó ügyek támogatására, és élnek is a lehetőséggel.
bohócdoktor vizit szja 1%