2021.05.17. - Paszkál

SZIMBA Fogyatékkal élő Gyermekekért Alapítvány

A SZIMBA Fogyatékkal élő Gyermekekért Alapítvány bemutatkozása: Alapítványunk 2002-ben alakult halmozottan sérült, súlyosan fogyatékos gyermekeket nevelő szülők és gyógypedagógusaik összefogásával. Elsődleges célként a Cegléden és környékén, súlyos illetve halmozott fogyatékkal élő gyermekek nappali elhelyezésének megoldását tűztük ki.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szülők számára mindig nehéz feladatot jelent, ha csemetéjük nem születik teljesen egészségesnek, vagy már nagyon korán elszenved olyan traumákat, betegségeket, melyek egész életére kiható fogyatékosságot eredményeznek. Az általunk támogatott gyermekek mindannyian súlyos értelmi-, vagy mozgássérüléssel, illetve ezek együttesével kénytelenek élni. A családoknak egyszerre kell feldolgozni, elfogadni a nehéz élethelyzetet, ugyanakkor nincs idő lazítani, mert a szakemberek szerint a minél korábban elkezdett fejlesztések, terápiák nyújthatnak segítséget abban, hogy a nehéz „indulás” ellenére a gyermekek saját képességeikhez mérten a lehető legtöbbet elérhessék. Ez sokszor azt jelenti, hogy megtanulnak önállóan ülni, állni, vagy akaratukat kifejezni. A járás és beszéd a „mi köreinkben” már csodaszámba megy. Képzelhetik mekkora feladat ez! Fizikailag, anyagilag és pszichésen már az első években is teljesen kimeríti a szülőket. Később aztán szembe kell nézniük azzal a problémával, hogy valamelyiküknek hosszú-hosszú évekre megszakad a munkaviszonya, mert gyermeke számára legtöbbször sem bölcsődei, sem óvodai vagy iskolai elhelyezést nem talál. Egyszerűen nincs. Hogy miért? Erre nincs válaszunk, illetve túl sok válaszunk van. De sokan még így is vállalják a nehézségeket, tovább küzdenek, megpróbálják GYES-bõl , vagy ápolási díjból kigazdálkodni a drága segédeszközöket, gyógyszereket, kórházi kezeléseket és speciális fejlesztő terápiákat. Legtöbbször persze nem sikerül és van úgy, hogy a család olyan szomorú döntésre kényszerül, hogy gyermeküket állami, bentlakásos intézményben kell elhelyezniük. Kérem, képzeljék ezt el a gyermek és a szülő szemszögéből is!

Mindenesetre mi 7 éve próbálkozunk enyhíteni ezen az állapoton, amit saját bőrünkön is tapasztalunk. Lassan, sok-sok buktatóval, de haladunk a cél felé…

Lehetőségeinkhez képest igyekszünk minden hozzánk fordulónak segítséget nyújtani hasznos információkkal, tanácsokkal és néha csak egy-egy jó szóval. Sok éves szülői tapasztalattal rendelkezünk ezen a nehéz területen, illetve több szakember segítségére is számíthatunk a gondok megoldásában. Programjainkkal pedig szeretnénk elérni, hogy a halmozott, illetve súlyos fogyatékossággal élő gyermekek életminősége közelíthessen egészséges társaikéhoz.

A SZIMBA Fogyatékkal élő Gyermekekért Alapítvány részére az adó 1%-os felajánláshoz az adószám: 18693939-1-13

Adó 1 százalék kapcsán további információ: SZIMBA Fogyatékkal élő Gyermekekért Alapítvány


Ne hagyja elveszni az "adóegyszázalék" forintokat, támogatása életeket menthet!
bohócdoktor vizit szja 1%